Bussar som kör för fort

Vi som bor i Esarp upplever tidvis att enskilda busschaufförer kör alldeles för fort på 50-sträckan genom byn. För att kunna komma tillrätta med problemet så behöver vi rapportera tillbaka när busschaufförerna kör dåligt i byn, det görs enklast på Skånetrafikens hemsida under Kundservice > Lämna synpunkter > Vår trafik:

Meddela gärna styrelsen om ärendenummer så att de kan följas upp.

4 Responser to “Bussar som kör för fort”

 1. Philippe Says:

  Inlägget uppmärksammandes i lokaltidningen med en intervju: http://lund.lokaltidningen.se/de-kor-som-idioter-/20111123/artikler/711239509/2259

 2. Emma Höij Says:

  Ärendenummer 1378170 anmält 16/4. Jag satt själv på bussen (173) som körde alldeles för fort. Chauffören körde en bit över 90 från Kyrkheddinge och sänkte överhuvudtaget inte farten vid Örupsgården och hade problem att stanna vid skolan trots att jag tryckte i god tid.

 3. Philippe Says:

  Har loggat ärendenummer 1470420 om att bussen körde genom byn i typ 70km/h nu precis vid midnatt.

 4. Philippe Says:

  Svar från Skånetrafiken kring 1470420:

  Vi har fört din information vidare till vår entreprenör, Nobina. Förare som kör åt oss ska följa alla gällande trafikbestämmelser och vi anser också att förarna ska fungera som extra goda föredömen i trafiken i sin yrkesroll.
  Vi tar därför tacksamt emot dina uppgifter.

Skriv svar