Aktiviteter, sevärdheter och friluftsliv

Vi hade väldigt roligt på fotbollsgolfen i Söderto. Och lyckades ha fint väder hela tiden.

 

Esarps Bygdelag anordnar ett stort antal aktiviteter under året för barn och vuxna. Aktiviterna anordnas i och omkring Esarp.

För mer information:

.

Ni är varmt välkomna. Kalendern finns även tillgänglig i andra format

 • till ditt kalenderprogram
 • för att se i kalenderformat
 • för att läsa som RSS-feed

Esarps Bygdelags Vårplanering 2021

När? Vad? Kl? Värd  
  5 februari

14 februari: 

5 mars: 

 14 mars:   

11 april:   

30 april:

 

7 maj:

16 maj:

12 juni:

 

Fredagspub  

Café    

Fredagspub + höstplanering 

Café + årsmöte    

Café

Valborg i Kongsmarken,

mer info kommer

Fredagspub

Café

Brännboll på fotbollsplanen,

mer info kommer.

19.00

14.00

19.00

14.00    

14.00

 

 

19.00

14.00

15.00

 

Värd saknas 

Agneta

Rolle & Marcus

Tina & Gunilla

Gill & Micke

Leif & Ingrid

 

Värd saknas

Värd saknas

 

 

 

För att få komma på bygdelagets aktiviteter måste man vara medlem, så glöm inte att bli medlemmar. Medlemsavgiften på 150kr per hushåll betalas in på bankgironummer 5015–1497 och löper årligen mellan 1/1 till 31/12.
OBS! Glöm inte skriva namn, adress, telefonnummer och mejladress på inbetalningen.

 

Väl mött!

/Styrelsen för Esarps Bygdelag

 

Välkommen till Bygdelagets aktiviteter!

 

3 Responser to “Aktiviteter, sevärdheter och friluftsliv”

 1. Esarps Bygdelag » Blog Archive » Grisfesten och höstschema Says:

  […] Aktiviteter […]

 2. Kjell-Arne Friberg Says:

  Hej till den som läser denna fråga.
  Jag skall konkurra med Jaques Schlultze som är en gammal vän om att göra en utflykt kring Skånska mord. Jag vill inte göra honom besvärad och ringa och fråga om sånt som byalaget måste kunna å sina tio fingrar. Jag skall inte köra förrän den 10 september men noggrann som jag är körde jag mycket sakta genom byn tidigare idag för jag letade efter alberta kvarn där Esarpsmördaren begick sitt mord.

  Jag har på fritiden arbetat som reseledare och guide i 35 år men mest i Europa. Jag hade 50 årsjubileum lagom till julmarknaden i Berlin 2018 och gjort Bremen 37 gånger. Känner nog Lübeck bättre än de som bor där. Paris, Wien och Hamburg ligger mig nära och i Sverige gör jag gärna resor på 3-5 dagar men endagarsresor typ skånska mord har jag aldrig lagt ner arbete på därför är Esarp en vit fläck på min resekarta. Jag tror att min gamle vän, revykungen Nisse Ahlroth bodde i Kornheddinge på gamla dar. Men efter dagens resa runt Esarp, Genarp och Veberöd har jag hittat så många fina vägar som imponerat på mig.

  För att återgå till dagens utflykt och min research ställer jag frågan till byalaget; Hur vet jag att jag varit inne och kört på Alberta Kvarn. Får jag lov att köra in där. Får jag lov att ta med mig nyfikna turister och visa var NIls Andersson bodde och mördade?

  Många konstiga frågor. Finns det skisser eller kartor som visar var han bodde och var han begick sina gärningar?

  Tänk så många gånger jag kunnat åkt med PRO och SPF på Skräckens väg med Jaques Schultze och aldrig anmält mig till en resa på skräckens väg.

  Kan ni hjälpa mig vore jag tacksam.

  Hälsningar Kjell-Arne Friberg LKF Musik & Resor i Eslöv

 3. Gunilla Larsson Says:

  Hej Kjell-Arne.

  Ursäkta dröjsmålet, men här kommer några svar på dina frågor.

  Jag börjar med att berätta att Nils Ahlroth bodde i Kornheddinges grannby Mossheddinge under sina sista år, men det var precis vid gränsen mellan byarna.

  För att gå till huvudfrågorna: Du får inte köra in på Alberta kvarn längre. Däremot borde ingen kunna hindra att du stannar utanför på vägen och kikar in på ån och kvarnhuset. Om du kommer i mot Esarp från Genarp, så har du direkt efter skyltarna sikt mot ån på höger sida. Där finns också den gamla kvarnen andra sidan en bro (Du vet kanske att det är Höje å som skiljer Alberta från Esarp). Det finns inte mycket kvar av den brygga som Hanna Andersson troligen ramlade i ån från (Nils Andersson blev ju friad från anklagelserna vid en resning i målet ca 15 år efter). Du ser att du är rätt när du står vid skylten som pekar in mot Alberta Kvarnväg.

  Så mycket mer än vad som finns att veta om detta mål har inte Bygdelaget mer än det som finns att hitta via t.ex. Google. Ingen nu levande person i Esarp minns tiden, då vi alla kommit hit senare.

  Lycka till med din utflykt!

  Vänligen
  Gunilla Larsson
  Esarps Bygdelag

Skriv svar