Sannolikt ökad inbrottsrisk just nu (uppdaterad info)

Vi har hört och sett att det finns ”skumma” element som smyger runt bland husen i Esarp sena kvällar och eventuellt även tidiga morgnar. Har vi otur är det en inbrottsliga som rekar på platsen.

Ring 112 för att larma Polisen vid pågående brott. Ring 114 14 för övriga ärenden som gäller polisanmälan, tips och upplysningar. De svarar dygnet runt. (källa: polisen.se) Många som har larm har även en personlarmsknapp på larmet som tillkallar väktare.

För att hjälpa en eventuell framtida utredning så ger vakthavande befäl på Polisen oss rådet att anteckna tid och plats samt bilnummer, signalement på oväntade personer eller annat som upplevs som “udda” och rapportera in. Att få in upplysningarna gör stor skillnad i utredningar och för att kunna förhindra brott. Från bygdelaget kommer att ta kontakt med stationsbefälet i Staffanstorp under veckan för att se vad mer vi kan göra åt detta.

Håll utkik och ring/smsa gärna även grannar om ni ser något. Lägg upp händelserna på Facebook också, det känns som en bra ide.

Ta tillfället i akt att uppdatera telefonnummer för Grannsamverkan så blir det lättare att nås när det behövs. Om du inte redan gjort det, behöver du lägga upp ett användarnamn och lösenord på hemsidan.

2 Responser to “Sannolikt ökad inbrottsrisk just nu (uppdaterad info)”

 1. Emilia Granqvist Says:

  Hej!

  Såg att det satt ett väldigt väderbitet ‘Grannsamverkan-klistermärke’ på lyktstolpen utanför vår tomt. Är det så att det är dags att införskaffa nya och sätta upp?
  Ett gammalt och bleknat märke kan lika bra innebära att det inte är aktuellt längre, utan bara sitter kvar för att ingen tagit bort det, medan nytt märke kan signalera aktivt arbete från byns sida …
  Vad säger ni?

  // Emilia

 2. Philippe Says:

  Helt klart att det är dags att uppdatera, det var ett litet tag sedan de kom upp! Kontakta Mats eller Gisela som vad jag vet har fler märken på lager så kan ni sätta upp ett nytt/nya direkt!
  //Philippe

Skriv svar