Ny hemsida!

Nu har jag satt upp vår nya hemsida som är i formen av en blogg. Detta innebär att alla i styrelsen kan göra inlägg på sidan och alla besökare kan kommentera och diskutera. Har ni frågor om sidan så ställ dem gärna till mig (Johan). Hoppas ni gillar den!

2 Responser to “Ny hemsida!”

 1. Sven-Åke Stenälw Says:

  Hej Esarpsbor!
  Finns någon som vet var den ålderdomliga fastighetsbeteckningen “ÖRUP 1 1/4 mtl ESARP” ligger idag. Även fastighetsbeteckningen ÖRUP 1 används i släktböckerna. Jag är en dalkarl som har 7 generationer släktingar i edra trakter. Tänker ta en tur i sommar igen för att besöka äldre boställen och är intresserad av hjälp.

  M v h
  Sven-Åke

 2. Jonk Says:

  Hej Sven-Åke!

  Jag svarar här i bloggen eftersom det kan finnas intresse för andra att ta del av denna information. Om vi börjar med fastighetsbeteckningen ÖRUP 1 så är det väldigt många hus som hade den, enligt mina papper 15 stycken från 1:3 till 1:33 med lite mellanrum i numreringen. Någon fastighetsbeteckning ÖRUP 1 1/4 mtl ESARP kan jag inte hitta men däremot finns ju ÖRUP 1:14 som från 1858 och många år frammåt varit bebott av 7 generationer av smeder, och just 7 generationer nämner ju du. Kan det vara det huset möjligtvis?

Skriv svar